Op deze pagina projecten van of in samenwerking met Baarnsche Ansichten.

Project Ruïnebruggetjes:

Voor mij persoonlijk één van de meest bijzondere plekjes in Baarn, niet zo zeer hoe het nu is, maar vooral vanuit de oude Baarnsche ansichten. Telkens vraag ik me weer af hoe mooi het daar geweest moet zijn. Daarom heb ik ooit foto’s gemaakt van de situatie zoals deze nu is. De overblijfselen van deze ruïnebruggetjes zijn er nog steeds, maar het heeft zeker aan grandeur verloren en dat is toch zonde. Waarom er ooit een berg zand overheen is gestort is nooit echt duidelijk geworden, waarschijnlijk heeft het ook iets te maken met veiligheid. Wie het weet mag het zeggen. Maar, stel dat dit stukje Baarn nog in ere te herstellen is en dan praat ik vanaf Emmamonument tot aan het station. Dat zou toch geweldig zijn. Vorige week heb ik al eens voorzichtig gepeild bij een ambtenaar en hij wilde wel met me meedenken. Wat mij betreft stap 1, maar zijn volgende stappen zinvol of zijn er zoveel bezwaren dat het zinloos is. Wat denken jullie ervan?

Naar aanleiding van bovenstaand bericht op onze Facebook pagina, werd ik benaderd door verslaggever Eric Lorier van de Gooi & Eemlander voor een interview. Samen met de illustrerende foto van Casper Huurdeman, is het een mooi artikel geworden van maar liefst 2 pagina’s. De eerste reacties zijn inmiddels ook binnen.

In het kader van het project Ruïne bruggetjes werd ik op 23 februari 2021 geïnterviewd door RTV Baarn.

https://youtu.be/qRG9rm7znuQ

Project ???:

In 2021 zijn we ook nog met een ander project bezig, maar daar kunnen we nog niet teveel over zeggen. Maar, onderstaande foto heeft er wel mee te maken.