Een heuse mijlpaal op de website van Baarnsche Ansichten. De 1000ste ansichtkaart staat online en daar zijn we best trots op.
Hoewel er vandaag weer 23 ansichten online zijn gezet, kan er maar 1 de duizendste zijn. Onze keuze is gevallen op deze kaart:

De Dalweg met Zwitsers huis.

Op de ansicht is duidelijk het Zwitsers huis te zien op de hoek Dalweg – Berkenweg. Iedereen kent het plekje wel, maar vele zullen zich ook afvragen “waarom zo’n huis in Baarn?” Op de website van Groenegraf.nl is het volgende hierover te lezen:

In 1828 wordt het zwitserse huis Daloord, op de hoek van de Dalweg en de Berkenweg (Verlengde Dalweg) gebouwd. Achter het huis lag vroeger en kleine vijver. Oospronkelijk lag dit huis in de tuin van Villa Veltheim op de punt Kerkstraat / Dalweg / Zandvoortweg. Alles achter die villa tot aan de Eemnesserweg was tuin van Villa Veltheim. Vermoedelijk fungeerde dit zwitserse huis als theehuis.

Wat ons betreft een duidelijke Baarnsche ansichtkaart en terecht als 1000ste in de spotlight, want typisch zo’n ansichtkaart die je direct herkend, maar nog veel vragen oproept en wat ook nog steeds te bewonderen is in ons mooie Baarn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *